Dva mjeseca nakon oduzimanja mobitela, Skaka i Hadžibajrić još uvijek nisu pozvani na saslušanje

Prije nešto više od dva mjeseca Općinski sud u Sarajevu naredio je privremeno oduzimanje mobilnih telefona bivšem gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki i načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću, a nakon što je protiv njih Elmedin Konaković podnio krivičnu prijavu zbog trgovine utjecajem.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić tvrdi da nikada nije pozvan na saslušanje, niti da je upućen u proces postupka.

– Ništa se od tada nije dogodilo, niti se želim zamarati takvim stvarima. Nisam nikada pozvan na saslušanje i mislim da je tu sve jasno. Telefon mi nisu vratili, niti se želim interesovati za njega. Nisam upućen u proces postupka i nemam razloga za zabrinutost – kazao nam je Hadžibajrić.

Podsjetimo, sve se odigralo prilikom izbora gradonačelnika Sarajeva, kada je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković za fijasko u Gradskom vijeću prilikom izbora gradonačelnika optužio Skaku i Hadžibajrića, te protiv njih podnio krivične prijave.

Samo nekoliko dana od podnošenja prijave, Općinski sud je naložio izuzimanje telefona u vlasništvu Skake i Hadžibajrića.

Kako saznajemo, osim Hadžibajrića, ni bivši gradonačelnik Abdulah Skaka nije pozvan na saslušanje.

Na upit Faktora Kantonalnom tužilaštvu u vezi s ovim slučajem još uvijek nije odgovoreno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79