“DVA PUTA SE VRAĆAO U ŽIVOT” Mladić (20) koji je staratelj dvjema sestrama treba našu pomoć u liječenju

Život se surovo poigrao sa dvadesetogodišnjim Stankom Stojanovićem iz Suvog Polja kod Bijeljine. Prije nekoliko godina, ostao je bez oca i živio je sa djedom i dvije sestre. Starija je osoba sa posebnim potrebama, a mlađa sestra je maloljetna. Ubrzo nakon toga, Stanku je umro i djed pa je on, sa nepunih osamnaest godina, postao staratelj objema sestrama.

Mile Stevanović, pedagog Osnovne škole “Dositej Obradović” u Suvom Polju, koju je nekada pohađao i ovaj dvadesetogodišnji mladić, kaže da se Stanko bavio poljoprivredom, a radio je i na dnevnicu, obavljajući teške građevinske radove.

 

Objašnjava da je u prošloj godini nabavio motocikl u želji da, kako je govorio, i on “ima nešto”, ali ga je to nešto zamalo koštalo života. Krajem oktobra prošle godine, vozeći djevojku na posao, imao je saobraćajnu nesreću i od tada pa sve do prije nekoliko dana bio je u bolnici, u šok-sobi, s neizvjesnim prognozama za život.

Dva puta je imao komatozne sepse, dva puta je skidan s aparata i dva puta se vraćao u život. Trenutno se osjeća malo bolje i prognoze su ohrabrujuće. Neophodna mu je duža banjska rehabilitacija, ali sve to mnogo košta pa su nedavno učenici naše škole i Kulturno-umjetničko društvo “Kolo” iz Suvog Polja pokrenuli humanitarnu akciju za liječenje Stanka Stojanovića. I mještani Suvog Polja uključili su se u akciju te su prikupili skoro 1.000 KM za neophodne lijekove – kaže Stevanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments