Dvadesetak kuća pod vodom, bujica nosila vozila, muškarac bio zarobljen ispod mosta

Danas oko 15 sati nevrijeme u vidu proloma oblaka ispod planine Ratiš, uzrokovalo je plavljenjem sela gračaničke i lukavačke općine. Poplave su zabilježene i u Srebreniku.

 

Poplave nanijele veliku štetu. Gnojnica

Poplave nanijele veliku štetu: Gnojnica poplava https://bit.ly/3h7xjxR

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Montag, 8. Juni 2020

 

 

U gračaničkom naselju Miričina zbog začepljenih propusta bujične vode su poplavile dvadesetak kuća, a bujice su nosile i automobile. Da li je uzrok plavljenja Miričine nedavno obnovljena dionica magistralnog puta M-4 Tuzla – Doboj u Miričini, reći će struka.

Vlasnicima kuća pričinjena je velika materijalna šteta. Na licu mjesta se našao gradonačelnik Gračanice Nusret Helić i obećao pomoć poplavljenim stambenim objektima, prenosi Avaz.

Bujične vode sa obronaka Ratiša, poplavila su nekoliko kuća u naseljima Berkovica i Gnojnica u općini Lukavac, a kako je istakao načelnik Lukavca Edin Delić, iz bujica jednog potoka spašen je muškarac, kojeg je voda bila zarobila ispod mosta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79