Dvadesetčeverogodišnjakinji iz Dervente zbog brze vožnje oduzeo skupocjeni Mercedes

Sudija iz Prnjavora Dragan Ivić za Oslobođenje govori o presudi kojom je dvadesetčeverogodišnjakinji iz Dervente zbog brze vožnje oduzeo skupocjeni Mercedes.

Ivić je između ostalog govorio o tome da li je ovo prvi ovakav slučaj u njegovoj praksi.

– Donošenje navedene odluke nije uslijedilo kao prva odluka u obavljanju sudijske funkcije, jer je u dosadašnjoj praksi doneseno, po slobodnoj procjeni, barem 10 takvih odluka kojim je vozačima u drugim, odnosno raznim situacijama izrečena navedena zaštitna mjera i oduzeto vozilo sa kojim je počinjen predmetni prekršaj. Donošenje navedenih odluka radit će se i ubuduće u svakom konkretnom slučaju, koji zahtijeva da se navedena mjera izrekne i sve dok budu postojali zakonski uslovi. smatra Ivić.

Ivić je također govorio i o tome šta će biti s ovim slučajem.

– U slučaju izjavljene žalbe na odluku suda kojom je izrečena zaštitna mjera oduzimanja vozila kojim je počinjen predmetni prekršaj, postupak se dalje vodi kod drugostepenog suda i na tom sudu je isključiva odluka na koji način će odlučiti u vezi sa izrečenom zaštitnom mjerom ukoliko ona bude predmetom žalbe, pojasnio je Ivić.

 

Dramatično je bilo na Baščaršiji: Pogledajte kako se spašava žena u vodenoj bujici

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments