Dvadesetdvogodišnjak naručio lažne eure putem interneta

Naručene krivotvorene novčanice, platio je putem virtuelene valute Bitcoin, sa svog računa koji je kreirao za tu namjenu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Jove Simića tereti se da je putem internet naloga i komunikacije, nezakonito pribavio krivotvorene novčanice valute euro, koje je namjeravao staviti u novčani promet u Bosni i Hercegovini.

Dvadestdvogodišnji Jovo Simić rođen je 1998. godine u Tesliću, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je u Tesliću, u stanu koji koristi, koristeći se svojim računarom i kreiranim korisničkim nalozima, naručio radi kupovine, više krivotvorenih novčanica valute euro.

Naručene krivotvorene novčanice, platio je putem virtuelene valute Bitcoin, sa svog računa koji je kreirao za tu namjenu.

Prema navodima optužnice, optuženi je krivotvorene novčanice zaprimio putem pošte na svoju adresu, te ih držao u stanu sa namjerom puštanja u promet, gdje su pronađene prilikom pretresa policijskih djelatnika MUP-a RS, Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet, koji su oduzeli novčanice i spriječili njihov plasman.

Od optuženog su tom prilikom oduzeti računar i oprema za korištena za izvršenje kaznenog djela.

U radu na ovom predmetu Tužiteljstvo BiH ostvarilo je značajnu suradnju sa Odjeljenjem za visokotehnološki kriminalitet MUP-a RS, kao i značajnu međunarodnu suradnju. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79