Dvije banke u BiH donijele odluku o zabrani poslovanja sa Dodikom

Dvije Banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Piše: Slobodan Vasković

Razlog je što se Dodik nalazi na “Crnoj listi” SAD-a, a jedna od posljedica te činjenice jeste i zabrana Bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer ‘minira’ Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Zabrana poslovanja sa Bankama (čija imena ne navodim iz razumljivih razloga, iako su mi poznata), novi je udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja “kroz prste” po ovom pitanju.

Taj udar jeste u simboličkoj ravni i neće nanijeti materijalnu štetu Dodiku, ali svjedoči da se pritisak na njega pojačava zbog nastavka necivilizovane retorike, autokratskog načina vladanja i zaštite kriminalaca svih kalibara.

Dodik koji je, nakon prvog dolaska na vlast (januara 2008.), bio u dugu od preko milion tadašnjih DEM, danas je milijarder, koji je ogromnu većinu novca, stečenu nezakonitim radnjaama, iznio u Rusiju, Lihtenštajn, Luksembrug i jednim dijelom na Kipar. (nastaviće se)


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79