Dvije godine od likvidacije bračnog para iz Teočaka: Haris Haračić glumi amneziju i odbija odgovoriti na pitanja

Danas, 23.12.2022. godine navršava se dvije godine od stravičnog ubistva bračnog para Džuzdanović Muje i Hajrije iz Teočaka. Za ovaj zločin optužen je Haračić Haris sin direktora Doma zdravlja Teočak.

Inače, Haračić Haris je osumnjičen da je 23.decembra provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući i nasilničkim ponašanjem supružnicima (koje je zatekao na spavanju) nanio veliki broj ubodnih rana po glavi, licu i cijelom tijelu. 73-godišnja Hajrija je od zadobijenih povreda preminula sljedeće jutro u UKC Tuzla, a njen suprug Mujo kasnije je izgubio bitku za život piše Crna-Hronika.

Optužnica protiv Harisa je podignuta u junu mjesecu 2021. godine i sudski proces još traje. Ispitani su svjedoci ovog stravičnog ubistva a saslušani su i vještaci struke.

Neuropsihijatrijsko vještačenje od strane tužilaštva TK izvršio je akademik Abdulah Kučukalić koji smatra da optuženom nije potrebno psihijatrijsko liječenje i da optuženi može odgovarati na postavljena pitanja jer se svega sjeća.

Međutim, optuženi odbija da odgovara na pitanja tužiteljice tokom glavnog pretresa i na taj način učestvuje u svojoj odbrani. Možda se potajno pribojava da će mu biti postavljeno pitanje na koje neće dati odgovor na svoju nevinost?

Glavni pretres još traje. Prema našim saznanjima, Tužilaštvo TK je zatražilo još jedno vještačenje koje je sud odobrio, a rezultati ovog vještačenja trebali bi biti gotovi početkom 2023. godine kada se i nastavlja glavni pretresa , a javnost će bit putem našeg medija informisama o datumu izricanja prvostepene presude ovog strašnog zločina

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79