Dvije osobe iz Jablanice i Zenice lišene slobode zbog spida i marihuane

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području Čitluka lišili slobode osobe inicijala D.L. (1981) iz Jablanice i S.K. (1990) iz Zenice koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Čitluku, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine kojom prilikom je pronađena određena količina materija koje svojim izgledom i stanjem asociraju na opojne droge Cannabis i Amfetamin, određeni iznos novca u različitim apoenima, dvije digitalne vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period drogu proizvodile i neovlašteno stavljale u promet, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predate nadležnom tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijska stanica Čitluk, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79