Dvije osobe iz Sarajeva osumnjičene za 12 teških krađa u Banjoj Luci

Pripadnici banjalučke Policijske uprave su, radeći na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela, uhapsili dvije osobe iz Sarajeva čiji su inicijali D.Š. i E.D, zbog osnova sumnje da su u decembru prošle i januaru ove godine počinila 12 krivičnih djela teška krađa na području Banje Luke.

Ovije osobe, koje su uhapšena u subotu, 16. januara, osumnjičena su da su na području grada Banja Luka u decembru 2020. godine i januaru ove godine počinila 12 krivičnih djela teška krađa, saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, po naredbama Osnovnog suda.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka se, nakon zavšene kriminalističke obrade, izjasnio da protiv ovih osoba bude dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri.

Meta napada ovih osoba bila su vozila tako što su koristila specijalne uređaje za blokadu signala, kojima su onemogućavali da oštećeni zaključaju vozila. Potom bi iz vozila otuđili novac i skupocjene predmete.

Prilikom hapšenja je kod D.Š. pronađen specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upakovan u tablet.

Izvršen je pretres stana na području grada Banja Luka, i vozila koje su koristile osumnjičene osobe i tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koje su koristile osumnjičene osobe na području Sarajeva, prilikom čega su pronađena i oduzeta četiri laptopa i jedan mobilni telefon.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79