Dvije osobe lišene slobode zbog krijumčarenja migranata: Pronađeno 14 osoba

Zbog krijumčarenja migranta, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su dvije osobe na području Sarajeva.

Kod njih je pronađeno 14 krijumčarenih osoba – državljana Iraka, Irana i Sirije.

U akciji kodnog naziva “Tulip” službenici SIPA-e pretresli su osumnjičene, stambene objekte i vozila koja su koristili te su tom prilikom otkrili krijumčarene osobe.

– U pretresu su privremeno oduzeti i određeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku – navodi se u saopćenju SIPA-e.

Osumnjičeni su privedeni u prostorije Agencije za istrage i zaštitu i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštvu BiH prenosi Avaz.

– Ove osobe su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata – stoji u saopćenju SIPA-e.

 

U blizini hotela “Sedra” u rijeci Uni utopio se 29-godišnjak

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79