Dvije sarajevske političarke “zaratile”: Puca i između SDP-a i Naše Stranke?

Potpredsjednica Naše stranke i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH optužila je gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić da “flertuje sa ultradesnicom”.

Ideološki smo gradonačelnica i ja jako različite. Mislim da njeni svjetonazori meni u nekim stvarima nisu bliski, to moram tako reći. Cijenim rad, cijenim mladost.

Prije svega podržavam što je žena, što je energična, jako puno radi, ali neke od odluka posebno flert sa ultradesnicom nije što je meni blisko i posebno kada se upušta u napadanje istaknutih ljudi. Kada date sebi za pravo da je jedna Jasmila Žbanić loša osoba.

Žena koja je Srebrenicu stavila na kulturnu mapu svijeta i film koji Obama preporuči da pogleda i kažete da nije dovoljno uradila ili nije dovoljno dobra to su su opasne, ja bih rekla političke strasti”, izjavila je Sabina Ćudić gostujući u emisiji Pressing na televiziji N1.

Nije dugo trebalo proći da reaguje gradonačelnica Sarajeva. Ona se referisala na dio intervja ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića za Klix.ba i način na koji je postao ministar zahvaljujući i podršci Sabine Ćudić.

“U danu kada ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić najavljuje disoluciju BiH, Sabina Ćudić me optužuje da sarađujem sa ultradesničarima. Nije gradonačelnica glasala da Nenad Nešić postane ministar sigurnosti.

Glasala je Sabina Ćudić. Evo i listinga u prilogu..”, napisala je Karić na X-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79