Dvije tragedije za jedan dan na području Brčko distrikta BiH

Jučer su se na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dogodila dva slučaja oduzimanja sopstvenog života, nezvanično saznaje Otisak.ba.

Šef Operativno-komunikacijskog centra brčanske Policije Halid Emkić u izjavi za Otisak.ba je kazao da se najvjerovatnije radi o suicidnim slučajevima.

“Policijski službenici vrše uviđajne radnje u skladu sa kriminalističkim pravilima i zakonskim odredbama”, izjavio je on.

Od Policije nije dobio zvanične informacije o preciznijim lokacijama, na koji način su izvršena, kao ni inicijale osoba.

Sudeći po statistici nema značajnijih odstupanja u brojkama , ali i ovakve cifre izazivaju jezu na pomisao kako čovjek svoj život umjesto da čuva po svaku cijenu, u jednom trenutku „zamijeni“ za volterovsko dobrovoljno samouništenje. Ili malo literarnije i filozofskije ali dovoljno makabrično, po Modlyu, kao pljuska nepodnošljivom životu, nijemi krik poziva u pomoć ili tek pokušaj da se konačno zagospodari svojom sudbinom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79