Dvojac lišen slobode zbog likvidacije Ammara Kapidžića smješten u pritvor

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS i odredio jednomjesečni pritvor za 23-godišnjeg Armina Iglicu i 19-godišnjeg Alema Šojku, koji su lišeni slobode zbog likvidacije Ammara Kapidžića, potvrđeno je za Faktor u Sudu.

Oni se sumnjiče za likvidaciju na podmukao način i iz osvete, a Tužilaštvo KS je pritvor predložilo zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti  djelo, te bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu dovelo do uznemirenja javnosti.

Iglica i Šojko, podsjećamo, nakon likvidacije Ammara Kapidžića u naselju Sokolović Kolonija, lišeni su slobode u selu Pervizi na obroncima Bjelašnice, a locirani su uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Treća osoba koja je učestvovala u likvidaciji Kapidžića je oduzela je sebi život u selu Odžaci (općina Konjic).

Radi se o 29-godišnjem Amelu Kurtiću, za kojeg se sumnja da organizirao likvidaciju Kapidžića, jer mu se želio osvetiti za njegovo ranjavanje u novembru prošle godine, nakon kojeg je ostao invalid.

Ko je povukao obarač utvrdit će istraga, a Faktoru je iz istrage nezvanično potvrđeno da je Kurtić kobne noći poslao poruku svojoj majci u kojoj je najavio likvidaciju te da že sebi oduzeti život, te je molio da mu oprosti.

 

Kurtić likvidirao Kapidžića iz osvete: Majci poslao poruku i rekao šta će uraditi

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79