Dvojac osumnjičen za krađe po „Namexu“ i „Konzumu“

Iz Policijske uprave Mostar jučer su podnijeli izvještaj o izvršenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru, protiv U. DŽ. (20) iz Prizrena i M. R. M.  (17) iz Mostara zbog osnovane sumnje da su izvršili razbojništvo.

Ovaj dvojac je uhapšen u srijedu, 19. decembra, u 19,20 sati u blizini „Konzuma“ na Bijelom Brijegu koji su pokušali opljačkati.

Provedenom kriminalističkom istragom kod osumnjičenih su pronađeni predmeti koji su ukradeni, kao što je ladica od fiskalne kase te nož i plinski pištolj.

– Osumnjičenim se stavlja na teret da su izvršili razbojništvo 13. decembra u TR „Namex“ u Vukovarskoj ulici, gdje su ukrali 2.391 KM, kao i da 10. decembra TR „Konzum“ u ulici Zrinski Frankopan, gdje su ukrali novčani iznos od 800 KM -naveli su iz MUP-a HNK.

Također, naveli su da nastavljaju istražne radnje jer se mogu dovesti u vezu s još nekim krivičnim djelima izvršenim u posljednjem periodu u Mostaru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments