Dvoje mladih rodom iz BiH prema trenutačnim analizama ulazi u Bundestag

Izborna kampanja za parlamentarne izbore Njemačkoj u nedelju 26. rujna je počela. Dvoje kandidata ispred Socijaldemokratske partije Njemačke – SPD Jasmina Hostert i Adis Ahmetović vuku porijeklo iz Bosne i Hercegovine i po trenutačnim izbornim analizama ulaze u njemački parlament – Bundestag.

Jasmina Hostert član je Socijaldemokratske partije Njemačke od 2009., a od 2019. je gradski vijećnik u Böblingenu, te regionalni vijećnik u Udruzi regije Stuttgart. Od 2016. je i član državnog odbora i predsjedništva SPD-a Baden-Württemberg. Ahmetović je stipendist Fondacije Friedrich-Ebert, interdisciplinarni prvostupnik: politologija i germanistika – diploma: prvostupnik umjetnosti.

Fokus mlade Jasmine je na temama obitelj, integracija, stanovanje, posao, dok mladi Ahmetović napominje i temu pandemije. “Pandemija korone trenutno nas izaziva na mnogo načina. Istodobno, moramo se pobrinuti za zadatke budućnosti. Htio bih tome pridonijeti. Ja sam Adis Ahmetović, stranački lider SPD -a u Hannoveru i kandidat za Bundestag. Hanover je moj dom, ovdje sam rođen. Od malih nogu živim u našoj izbornoj jedinici, gdje se sada kandidiram za Bundestag. Ovdje sam uključen u lokalnu politiku više od dvanaest godina i točno znam što pokreće ljude”, kaže u svom predstavljanju Ahmetović.

Izbori u Njemačkoj održavaju se za nešto više od mjesec dana, piše Hercegovina.info.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79