Dvoje od troje uhapšenih policijskih inspektora MUP-a RS-a pušteni na slobodu

Odlukom javnog Tužilaštva u Banjoj Luci dvoje od troje uhapšenih policijskih inspektora pušteni su da se brane sa slobode, dok se za prvoosumnjičenog čega prijedlog za određivanje pritvora.

Tužilaštvu u Banjoj Luci iz Uprave za organizovani i teški kriminalitet dostavljen je izvještaj protiv osumnjičenog Milovanović Mladena, inače samostalnog inspektora u MUP-u Republike Srpske (1984) iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Podsjetimo, u akciji policije u Banjoj Luci uhapšen je pripadnik tzv. škaljarskog klana Miloš Božović, koji se sumnjiči za ubistvo i druga krivična djela.

Milovanović je sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka radi ispitivanja. Nakon ispitivanja, a u nastavku postupka istrage tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora o čemu će javnost biti obavještena.

Jučer su također uhapšeni inspektor Vatreš Predrag i inspektorica Rečević Gorana, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Ipak, oni su nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79