Dvoje Rumuna priznalo krivicu za krijumčarenje ljudi, platit će 18.000 KM

Cicio Danut-Ovidel (1996.) i Cozma Denisa-Daniela (2001.), rođeni u Rumuniji a nastanjeni u Francuskoj, koji su u pritvoru, sklopili su Sporazum o priznanju krivice s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Optuženi su priznali da su 1. oktobra, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, u prtljažniku putničkog vozila nezakonito pokušali prevesti preko državne granice iz BiH u Hrvatsku dvije osobe iz Pakistana, u čemu su ih spriječili policijski službenici na graničnom prijelazu Izačić.

U skladu sa sporazumima za optužene je predložena kazna zatvora u trajanju od dvije godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počine novo krivično djelo te novčana kazna optuženom Cicio Danut-Ovidelu u iznosu od 10.000 KM, a u iznosu od 8.000 KM optuženoj Cozma Denisa-Danieli.

Sporazumima su se optuženi obavezali da plate cjelokupan iznos novčanih kazni prije izricanja presude Suda BiH, a iz Tužilaštva BiH su saopćili da su predložene kazne u skladu sa ulogom i odgovornošću optuženih i težini počinjenog krivičnog djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja, optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79