Dvojica hrvatskih policajaca silovali 33-godišnjakinju, jedan od njih bio na dužnosti

 

Dvojica pripadnika Policijske uprave Ličko-senjske optuženi su da su silovali ženu, saopćeno je iz Županijskog tužilaštva u Karlovcu.

Sumnja se da su osumnjičenici, tridesetšestogodišnjak i pedesetogodišnjak, krajem ovog mjeseca na području Ličko-senjske županije počinili ovo krivično djelo nad hrvatskom državljankom, objavljeno je danas na stranici ovog tužilaštva.

Predložen im je i pritvor zbog opasnosti od ometanja krivičnog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Policijska uprava ličko-senjska saopćila je da su oba policajca danas udaljena iz službe zbog sumnje da su silovali ženu koja ih je prijavila te da se utvrđuje njihova disciplinska odgovornost.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijska uprava ličko-senjska osudili su ranije danas, kako navode, izolirani slučaj, koji nanosi ogromnu štetu svima u policiji koji rade profesionalno i odgovorno.

Hrvatski mediji javljaju da su policajci privedeni, a da su se oni i oštećena poznavali od ranije. Kako javljaju mediji, policajci su silovali tridesettrogodišnju ženu u privatnom automobilu, a u tom trenutku jedan je bio na dužnosti, a drugi nije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79