Dvojica na skuteru su pucala u prednje gume kombija u kojem su bili pjevačica i njen bend

Blagoje K. (35), zaštitar agencije „Elite security“, prijavio je 11. avgusta u 3:35 sati da je, dok je ulazio u garažu mostarskog tržnog centra „Mepas Mall“, na kombi Mercedes Vito iz ulice Kardinala Stepinca ispaljeno više hitaca, nezvanično nam je otkrio naš policijski izvor. Unutra su se nalazili muzičari i pjevačica Maya Berović.

Kada je začuo pucnje, požurio je ka garaži, gdje je zaustavio vozilo. Kada je izašao, vidio je da su prednje dvije gume probušene.

Putnici iz kombija su primijetili kako se na skuteru udaljavaju dvojica muškaraca koja su na glavama imala motociklističke kacige. Odmah je sve prijavljeno policiji. Istražitelji su na licu mjesta pronašli pištoljske čahure.

Za sada nisu poznati motivi oružanog ataka, ali istražitelji rade na tome.

Popularna pjevačice je ranije za naš portal prokomentirala cijeli slučaj.

– Iskreno, u šoku sam bila kada sam shvatila šta se dogodilo. U zemlji u kojoj sam rođena gledala sam vlastitim očima kako, bez bilo kakvog razloga i povoda, neko puca na kombi u kojem se nalazi moj bend. Pri tome niko ne zna šta je razlog čitavom događaju da takvo nešto uradi i time ugrozi život svih. Niko od nas nije mogao naslutiti da će do ovoga doći, a niko nije imao ni povoda da učini ovakvu stvar. Prošlo je skoro sedam dana od čitavog slučaja i još čekamo zvanične rezultate policijske istrage. Izuzetno mi je žao, blago rečeno, zbog neprijatnosti koje su doživjeli moji najbliži saradnici. Jedva čekam da cijela priča dobije svoj zvanični epilog – izjavila je povodom ovog Maya za “Avaz”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79