Dvojica prijatelja bolnici u Bosanskoj Gradišci poklonili sanitetsko vozilo

 

Miroslav Stojnić, poznati gradiški humanitarac u saradnji s prijateljem, ljekarom iz Lucerna Reneom Hofsteterom (Hofstetter) donirao je sanitetsko vozilo Bolnici Bosanska Gradiška.

Kako ističe direktor ove bolnice Rajko Dodik, ovo je veoma vrijedan poklon za bolnicu i samo jedna u nizu donacija koju je osigurao humanitarac Stojnić.

– Koliko nam je ova donacija značajna, govori činjenica da prije godinu-dvije nismo imali ni jedno sanitetsko vozilo. Jedno smo dobili na poklon od Termoelektrane “Stanari” i sada ovo drugo od Stojnića i dr. Hofstetera. Ovo vozilo ćemo dodatno opremiti – rekao je dr. Dodik.

Vrijednost donacije prelazi 60.000 franaka. Miroslav Stojić, koji dugi niz godina živi i radi u Švicarskoj, i ranije je pomagao zdravstvenim i obrazovnim ustanovama u svome gradu.

– Ja gledam na sve načine da pomognem mome gradu. Pomažemo kome god možemo – rekao je Stojnić, najavivši nove donacije zdravstvenim ustanovama u gradu na Savi.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79