Dvojica Travničana sa drogom uhvaćena kod Viteza

Tokom protekla 24 sata pripadnici policije su imali pune ruke posla i na području Srednjobosanskog kantona.

Sinoć oko 22:30 sati u Fojnici, tačnije u ulici Mehmeda Spahe, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Fojnica izvršili su kontrolu vozila marke Wrangler kojim je upravljao R.B. rođen 1970. godine iz Fojnice. Tom prilikom kod vozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, prenosi Hayat.

Deset minuta poslije ponoći u mjestu Krčevine, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Vitez, izvršili su kontrolu vozila marke Passat kojim je upravljao M.F. rođen 1980. godine, dok je na mjestu suvozača zatečen D.R. rođen 1978.godine, obojica iz Travnika.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres navedenog vozila i vozača kojom prilikom je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79