Dvojica zaraženih pritvorenika u zatvorskom izolatoriju, a jedan se liječi u bolnici i čuva ga straža

Nakon što je zaraza koronavirusom ponovo buknula te se širi velikom brzinom, posebna opasnost je u zatvorima jer se na malom prostoru nalazi veliki broj ljudi pa je i opasnost od infekcije veća.

Faruk Zubčević, direktor KPZ Sarajevo kazao nam je da uposlenici KPZ Sarajevo uspjevaju održati pod kontrolom zarazu unutar zidina pritvorskih jedinica i prostora gdje su smješteni osuđenici. Ali, da ipak niko nije pošteđen, pa tako ni ustanova na nijem je čelu.

– Za sada se dobro držimo imamo dvojicu zaraženih i oni su u našem zavodskom izolatoriju i pod tretmanom su. S obzirom da smo mi najveći pritvor na Balkanu i da su pritvorenici i osuđenici na tri lokacije dobro se borimo. Imamo 150 pritvorenika, puni smo. Jedan osuđenik je također bolestan i on se nalazi na liječenju u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ i tamo ga čuva straža. Opremljeni smo lampama i određenim aparatima, tako da pokušavamo sve držati pod kontrolom – kazao je Faruk Zubčević, direktor KPZ Sarajevo za Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79