Džaferović čestitao Bidenu: Uvjeren sam da će prijateljstvo SAD i BiH biti dodatno osnaženo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je čestitao Joeu Bidenu pobjedu i izbor za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Joe Biden je novi predsjednik Amerike!

Poštovani gospodine Biden, iskreno Vam čestitam pobjedu i izbor za 46. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Američki građani odlučili su da ćete Vi u narednom četverogodišnjem mandatu voditi Sjedinjenje Američke Države i njihovu odluku duboko poštujem.

Čvrsto sam uvjeren da će mnogo puta dokazano prijateljstvo Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine biti dodatno osnaženo i unaprijeđeno Vašim izborom.

Vi ste dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine i to ste potvrdili u periodu kada ste kao senator snažno bili na strani Bosne i Hercegovine dok je na nju vršena agresija, kao i u periodu kada ste vršili funkciju potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Uvjeren sam da ćete svojim iskustvom i politikom koja simbolizira slobodu, demokratiju i ljudsko dostojanstvo uspješno odgovoriti svim velikim izazovima s kojima se Vaša velika nacija suočava, te da će Vaš mandat biti obilježen uspjesima.

Isto tako sam uvjeren da ćemo od Vas i Vaše administracije imati snažnu podršku na euroatlanskom putu Bosne i Hercegovine i da ćemo zajednički nastaviti da učvršćujemo naše prijateljstvo s ciljem osiguravanja trajnog mira, stabilnosti, razvoja demokratije i prosperiteta Bosne i Hercegovine, ali i cijele regije Zapadnog Balkana.

Vama i građanima Sjedinjenih Američkih Država još jednom upućujem iskrene čestitke.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79