Džaferović glasao u Zenici: Svaki izbori su jako važni, pozivam građane da izađu u što većem broju

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović glasao je jutros na Lokalnim izborima, na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici.

Džaferović je na biračko mjesto stigao već oko 07.30 sati te istakao da su “svaki izbori jako bitni i jako važni”.

– Želim da i ovi izbori proteknu u fer i korektnoj atmosferi, jer održavanje izbora u takvoj atmosferi važno je za svaku državu, za procjenu njenog demokratskog kapaciteta. Pozivam građane da izađu u što je moguće većem broju na izbore. Želim da se to tako dogodi te da izborna volja građana bude potpuno vjerno iskazana kroz izborne rezultate – poručio je Džaferović.

Napomenuo je da se ovogodišnji Lokalni izbori održavaju u otežanim uslovima zbog teške epidemiološke situacije, a zbog epidemije koronavirusa, ali i sa “mjesec dana zakašnjenja i nakon brojnih blokada, koje smo uspjeli da prevladamo”.

– Evo, došli smo u situaciju da se građani mogu izjasniti za lokalni nivo vlasti. Pozivam sve građane i izbornu administraciju da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera, kako bismo, evo, i ove izbore održali bez ikakvih problema – kazao je Džaferović za Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79