Džaferović komentarisao i osudio uvredljive poruke na vratima katoličke porodice

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović najoštrije je osudio uvredljive i prijeteće grafite ispod božićnog vijenca na vratima jedne katoličke porodice u Sarajevu.

Iako su nadležni policijski organi objavili da je grafite napisala osoba koja je duševni bolesnik, od najveće je važnosti da se ove gnusne poruke osude, jer zna se da one ne održavaju duh Sarajeva. Slavljenje Božića i katolička tradicija, sa božićnim vijencima, sastavni je dio multietničkog duha Sarajeva i multikulturalne bosanskohercegovačke tradicije, kao vrijednosti koja će biti jača od bilo kakvog govora mržnje i netrpeljivosti – naveo je Džaferović.

On podvlači da je Sarajevo uvijek bilo otvoren i multietnički grad, čak i u najtežim trenucima svoje historije, te da nikada neće biti dopustivo da neko bude predmetom govora mržnje zbog svoje vjerske pripadnosti, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79