Džaferović: Ne vidim svrhu da se Komšić i ja uvlačimo u slučaj “Ikona”, ali ću se odazvati Tužilaštvu

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine kao institucija, ni ja kao član Predsjedništva, nemamo nikakve veze sa dodjelom sporne ikone ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu.

Afera “Ikona”: U Tužilaštvu BiH bit će saslušani članovi Predsjedništva BiH

Kazao je to Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, komentirajući najavu Tužilaštva BiH da će sva trojica članova Predsjedništva biti saslušani.

– O tome nije raspravljano u Predsjedništvu, niti je donesena bilo kakva odluka. Dakle, nisam na bilo koji način bio uključen ili upoznat s time kakav će poklon Dodik predati Lavrovu.

Podržavam nastojanje da se utvrde sve činjenice u vezi sa spornom ikonom i njenim porijeklom. Ne vidim svrhu u tome da se druga dva člana Predsjedništva BiH pozivaju u Tužilaštvo i na taj način bespotrebno uvlače u cijelu slučaj. Međutim, poštujući obaveze koje kao građanin Bosne i Hercegovine imam po zakonu, odazvat ću se pozivu Tužilaštva – izhjavio je Džaferović.

Komšić: Odazvat ću se pozivu Tužilaštva, mada ne znam kakve veze imam sa ikonom koju je Dodik poklonio u svoje ime

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79