Džaferović: Nema odluke o Kosovu dok o tome ne postignemo koncenzus

Među članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici se vodila burna rasprava o priznanju Kosova, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović istakao je da u BiH nema odluke o Kosovu dok se o tome ne postigne koncensuz.

Predsjedništvo BiH danas nije moglo usaglasiti oko glasanja za priznanje Kosova.

Džaferović je istakao da u današnjem pozivu za sjednicu nije stavio tačku dnevnog reda koja se odnosi na priznanje Kosova, ali Milorad Dodik je insistirao da se i ova tačka nađe na dnevnom redu. Željko Komšić je tražio da se povuče ova tačka, ali Dodik je ponovo tražio glasanje. Na kraju je Dodik glasao protiv, a Komšić i Džaferović nisu glasali jer, kako kažu, nemaju o čemu glasati, piše Klix.

Komšić: Nema odluke o kojoj priča Dodik, ako ima neka je pokaže

“Priznanja Kosova u BiH nema dok se u BiH o tome ne postigne koncensuz, a koncenzusa nema. Potpuno je izvjesno da BiH na kraju neće donijeti takvu odluku”, rekao je Džaferović.

Dodik: BiH je danas zvanično odbila priznanje Kosova

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79