Džaferović: OS BiH su najuspješnija reforma od Dejtona do danas

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je danas na poligonu Manjače gdje se održala pokazna vojna vježba OS BiH i Armije SAD-a da je sretan i ponosan onim što je vidio.

“Zahvaljujem se Vladi i Armiji SAD-a što su odlučili da sa OS BiH učestvuju u vježbi i da se pokaže i vidi da su OS BiH u potpunosti opravdale ono što smo do sada zvali najuspješnijom reformom u BiH od Dejtona do danas”, rekao je.

Komšić na Manjači: Idemo ka članstvu u NATO, sigurnoj i građanskoj BiH

Istakao je da su danas svi mogli vidjeti na praktičan način da su OS BiH s punim stepenom borbene gotovosti, da su operativne i sposobne da izvršavaju misiju koju po Zakonu o odbrani imaju OS BiH.

“To je zaštita suverentiteta i teritorijalnog integriteta BiH, učešće u međunarodnim mirovnim misijama, borba protiv terorizma i pomoć stanovništvu tokom elementarnih nepogoda. Reforma odbrane je dala svoje puno opravdanje. Osim na ovoj vježbi, mnogo puta sa mnogim zvaničnicima u svijetu razgovarajući o misijma sam primao samo riječi zahvalnosti i pohvale za naše pripadnike Oružanih snaga BiH”, kazao je.

Nelson: Snaga leži u jedinstvu, vrata NATO saveza su otvorena i put je jasan

Još jednom je ponovio da su OS BiH danas na Manjači pokazale da su sposobne i interoperabilne u saradnji s NATO snagama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79