Džaferović: Svim radnicima iskrene čestitke povodom Međunarodnog dana rada

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio čestitku povodom 1. maja – Međunarodnog dana rada

– Svim radnicama i radnicima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom Međunarodnog dana rada. 1. maj je praznik koji podsjeća na historijsku borbu radničkih prava i predstavlja izraz radničke solidarnosti.

Ovaj datum nas podsjeća i obavezuje da kroz snažan socio – ekonomski dijalog svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bi se u punom obimu zaštitila i poštovala prava svih radnika, sa posebnim naglaskom na realni sektor koji je temelj održivosti i napretka svakog društva. Zajednička nam je zadaća da kreiramo društvo jednakih šansi, u kome će svaki pojedinac moći da živi dostojanstveno od svog rada.

Potrebno je da svi politički akteri, umjesto izazivanja kriza i dizanja tenzija, usmjere energiju i znanje na poboljšanje životnog standarda svih građana u Bosni i Hercegovini, ekonomski razvoj i nova radna mjesta. Samo tako možemo graditi bolje društvo u cjelini, gdje će svako dobiti šansu da radi, privređuje svojoj zemlji te ostvaruje prava koja mu pripadaju u slobodnom društvu – poručio je u prvomajskoj čestitki predsjedavajući Predsjedništva BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79