Džaferović uputio telegram saučešća poljskom predsjedniku

Sa dubokim žaljenjem primio sam vijest o neprocjenjivom gubitku ljudskih života u strašnoj saobraćajnoj nesreći poljskog autobusa, u blizini Varaždina u Republici Hrvatskoj.

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uputio je telegram saučešća poljskom predsjedniku Andžeju Dudi (Andrzej) nakon što je autobus poljskih registarskih oznaka jutros izletio s autoputa A4 Zagreb – Goričan.

Putnici su išli u Međugorje, a pretpostavlja se da je vozač zaspao tokom vožnje. Tom prilikom je poginulo najmanje 12 putnika, dok ih je više od 40 povrijeđeno. Strahuje se da broj poginulih nije konačan, jer postoji mogućnost da se neki od preminulih još nalaze ispod autobusa.

– Sa dubokim žaljenjem primio sam vijest o neprocjenjivom gubitku ljudskih života u strašnoj saobraćajnoj nesreći poljskog autobusa, u blizini Varaždina u Republici Hrvatskoj. Uime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje ime upućujem izraze najiskrenijeg saučešća vama, porodicama poginulih i Vladi Republike Poljske – napisao je Džaferović u telegramu saučešća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79