Džeko početkom augusta otvara steak house u Dubrovniku, otkrio i kako će se zvati

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko zajedno sa suprugom Amrom te bračnim parom Sarah Čerkez i Arminom Hadžićem početkom augusta otvara restoran u Dubrovniku, saznaje portal Klix.ba.

Glavni kuhar u ovom ekskluzivnom restoranu bit će, kako saznajemo, poznati kuhar Edin Džemat, a ovaj svojevrsni steak house imat će naziv “Ezza”. To je postalo jasno i po posljednjim objavama Amre i Edina na društvenim mrežama.

Plan ekipe koja u augustu otvara ovaj ugostiteljski objekt je da cijela priča preraste u globalni brend. Inače, Džekin partner u ovom projektu Hadžić je vlasnik Wok barova u Sarajevu i Zagrebu.
Od ranije je poznato da je Džeko potpisao ugovor za najam poslovnog prostora u elitnom dijelu Dubrovnika, odnosno mjesta u kojem je nekoliko godina bio poznati japanski restoran Takenoko.

Podsjetimo, naš najbolji strijelac u historiji je u Dubrovniku zajedno sa svojim prijateljem Mihom Obradovićem sredinom 2019. godine otvorio i nargila bar “Ritual”.

U međuvremenu, Džeko je danas odigrao prvi pripremni meč u dresu Rome, a novi trener Vučice Jose Mourinho mu je vratio kapitensku traku koju mu je u januaru oduzeo bivši trener Paulo Fonseca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79