Džemat i medžlis pokrenuli akciju: Prikupljaju se sredstva za kupovinu novog tepiha u najvećoj tuzlanskoj džamiji

“Džamija Kralj Abdullah u Tuzli je jedna od najznačajnih džamija u Bosni otkako je sagradjena.

Da je samo napravljena da se u njoj obavljaju redovni namazi bilo bi dovoljno da bude važna, da ne spomonjemo halke Kur’ana i sufare, kurseve arapskog jezika, hutbe, bajram-namaze, mektebsku nastavu za više stotina djece, ispraćaj hadžija iz cijelog kantona…
U njoj se odvijaju i takmičenja iz časnog Kur’ana, jer se u njoj nalazi i škola Kur’ana koju pohađa desetina osnovaca koji uče Kur’an tako ljjepo da se sa njima može ponositi i džemat i mualim Kur’ana.

Ova džamija svojom veličinom i svojim položajem u gradu Tuzlu predatavlja svjetionik dobra i veoma važno mjesto sakupljanja muslimana Tuzle i okolnih gradova.
Ona je gotovo nezaobilazna stanica svih klanjača koji prolaze kroz Tuzlu jer je stalno otvorena za klanjače. (Samo Allah zna koliko prolaznika i musafira svaki dan obavi namaz u njoj).

U njoj je smiraj i ogromni hajr.

Tako vidim ovu džamiju i tako je doživljavam, a mislim da svi vjernici Tuzlaci na nju ovako gledaju” – napisao je na svom Facebook nalogu doktor islamskih nauka, hafiz Rusmir Čoković. Dalje je nastavio:

“Nakon više od dvadeset godina dobra koje pruža, ona je pokazala da želi i dalje ostati topla. Ona je tiho pokazala nam je da je došlo vrijeme da njen stari tepih treba promojiniti novim da bi ona bila ugodnija svim vjernicima koji dođu da urade i nauče neko dobro u ovoj ljepotici.

Zato na prvom mjestu pozivam sve moje Tuzlake, a onda i sve vas koji znate šta sve znači džamija, pozivam vas da ugradite dio svog imetka i da zajedno pomognemo kupovinu novog tepiha.

Kada bi se ugradili za kupovinu samo koliko je jednog mjesta gdje se može otići na sedždu, bilo bi dovoljna, a kamo li da “sebi kupite” sevape za sva dobra djela koja se u njoj (u)rade.
Allah da vam ukabuli i nagradi vas svakim dobrom.

Ovo je zvaničan projekat džemata džamije Kralj Abdullah i medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Svi podaci o akciji i uplatama su na slici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79