Dženo, svilo naša, sastat ćemo se kraj “Ranjenog kamena” da te spominjemo i da te se sjećamo

Na stranici „Pravda za Dženana“ objavljen je veoma emotivan post povodom skorog rođendana ubijenog mladića čija se porodica više od pet godina bori za pravdu.

Ovaj izuzetno tužan tekst prenosimo u cjelosti:

– Dženo naš, svilo naša… Opet nam se bliži 11.8., nekada dan radosti naše, datum rođendana tvog. Teško je naći prave riječi, knedla u grlu im prepriječi put. Ali, nećemo – ma, Dženo, ne možemo da prestanemo pričati o tebi. Da prestanemo pričati s tobom. I ove godine ćemo, kao i svake do sada, da se sastanemo kraj “Ranjenog kamena”, da te spominjemo, da te se sjećamo.

I ove godine ćemo, kao i svake do sada, da balone u zrak pustimo, da svi znaju, dok živimo mi, i ti ćeš živjeti s nama. To je tako. To će tako biti. Jer, mi smo se Bogu zakleli, a tebi obećali. I obećanja mi ne kršimo, za zakletvu živimo, da jednog dana kada se svi opet sretnemo ti budeš ponosan na nas, onako kako smo mi ponosni na tebe. Ko želi, može nam se pridružiti u srijedu, 11. avgusta 2021. godine u 19 sati u Velikoj aleji, Ilidža – napisali su iz „Pravde za Dženana“.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79