Džeparoši ukrali telefon majci s bebom. Vozač ih zarobio u autobusu, dok isti nisu vratili

Džeparoši svake godine predstavljaju veliku prijetnju za građane Sarajeva, kao i za turiste koji posjećuju glavni grad BiH.

Dolaskom nove sezone, svakodnevno smo izloženi skoro istim skupinama džeparoša.

Slučaj džeparenja zabilježen je danas u sarajevskom autobusu, kada je dvoje džeparoša pokušalo iskoristiti gužvu u javnom gradskom prevozu.

Anela A. iz Sarajeva, bila je očevidac i osoba koja je spriječila džeparoše da kako nam je navela, ukradu mobitel jednoj ženi, koja je u tom trenutku držala bebu u rukama. Za Source portal je ispričala šta se sve izdešavalo piše Source.

“Bila sam u gradskom autobusu, ušla na Marin Dvoru, stajala sam u blizini prvih vrta , tačnije blizu vozača. Žena sa moje desne strane je sjedila sama, čudno me je gledala. Tako da sam i ja nju počela promatrati i nakon nekih 3 minute vožnje u busu, vidjela sam muškarac u crvenom prsluku nešto uzima od žene, koja je držala bebu u ruci. Predmet koji je uzeo, dodao je ženi koja je sjedila. Tada sam shvatila da su ukrali nešto”, priča nam ona.

Dodaje da se nije dvoumila, nego je o svemu obavjestila vozača autobusa.

“Prvo sam pomislila novačnik, međutim bio je mobitel u pitanju. Okrenula sam se odmah prema vozaču, rekla mu da je neko upravo pokraden. On je zaista odmah reagovao pitao me ko je pokraden, ja sam mu tiho objasnila.

Nije htio otvoriti vrata dok ne vrate mobitel. Svi su počeli otvarati svoje torbe, a kada je vraćen mobitel gospođi sa bebom, vozač je otvorio vrata i ovo dvoje su izašli.

Muškarac u prsluku je čak nekom nešto psovao. Kada su izašli ja sam ih slikala. I objavila na mnoge fb stranice”, govori nam naša sagovornica.

Proslijedila nam je fotografije dvoje džeparoša, uz nadu da će im policija ubrzo stati u kraj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79