Regija BiH Džindić: Kompanija iz EU-a ulaže u Binas, dogovara se posao vrijedan desetak...

Džindić: Kompanija iz EU-a ulaže u Binas, dogovara se posao vrijedan desetak miliona KM

Za Binas, bugojansko preduzeće namjenske industrije, trebali bi doći bolji dani, potvrdio je za Faktor Nermin Džindić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije. 

Kao što je Faktor jučer najavio, obavljeni su razgovori sa potencijelnim investitorom koji bi omogućio pokretanje proizvodnje u Binasu.

– U pitanju je kompanija iz Evropske unije, ne bih otkrivao njeno ime i iz koje države. Današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici Binasa koji će po povratku u Bugojno upoznati zaposlene o čemu se radi.

Dakle, kompanija iz EU-a osigurala bi svojom investicijom jednogodišnju proizvodnju. Binas bi sigurno imao posla do kraja 2022. godine i do polovine 2023. Posao je vrijedan, prema trenutnim, nepotpunim procjenama, desetak miliona KM – kaže Džindić.

Naš sagovornik otkriva koje su prednosti ovog posla čija bi finalizacija i potpis ugovora trebali biti završeni u narednih nekoliko dana.

– Partner je raspoložen u posao ući sa avansom i osiguranim repromaterijalom. Posebno je važno što je ova kompanija iz EU-a i krajnji korisnik proizvoda.

Također, očekujemo određen priliv novca iz Pretisa u Binas kako bi se riješio barem dio dugovanja – istakao je Džindić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM