Džinić: Moj brat je plakao i tražio da ga ubijem

Istraga o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula stradala Rabija Džinić i dalje traje a, kako nezvanično saznajemo, obavit će se rekonstrukcija udesa od 14. oktobra ove godine.

– Dobio sam informaciju da će rekonstrukcija biti rađena u prošli petak, ali nikog nisam zatekao na tom mjestu. Od trenutka kada je moja supruga ubijena do danas samo je moj brat Nijaz došao u moje dvorište i plačući tražio da ga ubijem jer, kako je rekao, nije ništa kriv. Ima komšiluk pa neka potvrdi moje riječi, a ja sam mu rekao da je to trebao reći policiji u Živinicama, a ne meni – kaže za Zijad Džinić suprug nastradale Rabije.

Zbog saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom u pritvoru je završio Samir Džinić. Prema tvrdnjama njegovog amidže Zijada, on je strinu Rabiju udario automobilom na makadamskom putu i potom pobjegao.

– Svi su vidjeli o kakvom se putu radi i da tu nema saobraćaja. Međutim znamo i za javno izgovorene riječi da oni rade u Njemačkoj i da mogu sve srediti. Od nesreće u kojoj je moja supruga smrtno stradala, izuzev datih izjava, više nikakvu informaciju nismo dobili iz Policijske uprave TK ili Tužilaštva TK – kaže Džinić.

Porodice braće Zijada i Nijaza nisu duži period bile u dobrim odnosima.

– Nazivali su moju suprugu pogrdnim imenima, počeli je pratiti i ponavljali da će je ubiti. Imam dokaze da su to učinili sa umišljajem i sve to smo prijavili Tužilaštvu TK – kaže Džinić.

U Tužilaštvu TK nismo uspjeli doznati u kojoj je fazi istraga. Postupajući tužitelj nije bio dostupan tako da nemamo informaciju da li će osumnjičenom Samiru Džiniću biti produžen pritovr i da li će biti rađena najavljena rekonstrukcija, prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79