E.Z. (38) iz Gradačca pobjegao iz zatvora u Orašju, pomogao mu cimer iz ćelije

Tridesetosmogodišnji E.Z. iz Gradačca jučer je pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Orašju, a prema dosad utvrđenim rezultatima istrage, u ovom činu mu je pomogao osuđenik koji je s njim boravio u ćeliji.

Kako su za Klix kazali iz Policijske uprave Orašje, tamošnja policijska stanica jučer je obavještena o bjekstvu zatvorenika iz Kazneno-popravnog zavoda, a kako je istragom utvrđeno, riječ je o 38-godišnjem E.Z. iz mjesta Kerep kod Gradačca.

“Po prijavi su postupili dežurni istražitelj Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Orašje i kriminalistički tehničar koji su potvrdili navode prijave. Na mjestu događaja je izvršen uviđaj u kojem je utvrđeno da je E.Z. u bijegu pomogao 27-godišnji V.K. iz mjesta Ravnuše koje pripada Srebreniku”, naveli su iz Policijske uprave Orašje.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix., E.Z. je iz zatvorske jedinice pobjegao preskočivši zaštitni zid kojim je okružen kompleks Kazneno-popravnog zavoda u Orašju, a u tom činu podršku je imao cimera iz zatvorske ćelije V.K.

Iz Policijske uprave Orašje nam je rečeno da njihovi službenici intenzivno tragaju za odbjeglim zatvorenikom, dok se protiv V.K. vodi postupak zbog počinjenog krivičnog djela omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. O događaju je obavješten i tužitelj Posavskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79