Edin Forto od danas je novi predsjednik Naše stranke

Naša stranka održava Kongres danas u Sarajevu, a na njemu će biti izabran novi predsjednik s obzirom na to da je aktuelni Predrag Kojović nedavno iznenada dao ostavku na ovu funkciju.

Kongres počinje u 11:00 sati, a članovi Naše stranke će tek u 15:00 sati znati rezultate glasanja kada će im se obratiti i novi predsjednik Naše stranke. Nakon toga je planirana konferencija za medije.

Jedini kandidat za poziciju predsjednika je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je za preuzimanje stranačke palice dobio više od 20 nominacija. Njega će danas birati 139 delegata iz 27 općinskih, odnosno gradskih odbora.

Forto je inače član Naše stranke od 2009. godine gdje je tokom godina bio politički direktor i potpredsjednik. Kao zastupnik Naše stranke je jedan mandat bio u Skupštini KS, delegat u Domu naroda iz reda ostalih, a aktuelni je premijer Kantona Sarajevo. On se obrazovao u Bosni i Hercegovini Sjedinjenim Američkim Državama, diplomirao je Marketing i oglašavanje, a magistar međunarodnih poslova je postao 2001. godine.

Generalna pretpostavka članova Naše stranke i rukovodstva je da će Edin Forto danas biti i izabran za novog predsjednika. Predrag Kojović, koji je ostatak rukovodstva stranke, iznenadio povlačenjem, kazao je za Klix.ba kako vjeruje da će Forto biti odličan predsjednik jer je “mlađi i energičniji te više pripada duhu ovog trenutka”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79