Edin Forto ostaje premijer Kantona Sarajevo?

Pregovarački timovi koalicionih partnera u Kantonu Sarajevo ove sedmice bi trebali sjesti i dogovoriti principe djelovanja, kao i raspodijeliti funkcije.

Podsjetimo, većinu u Kantonu Sarajevo čine SDP BiH, Naša stranka, Narod i pravda i Za Nove Generacije, a očekuje se da će i Stranka za BiH biti dio te većine.

Na sastanku će stranke izaći i sa imenom premijera, a sve je izvjesnije da će Edin Forto (Naša stranka) ostati na toj funkciji.

Prema informacija “Avaza” i Narod i pravda imat će svoj prijedlog.

Podsjećamo, osim Forte, ranije se špekuiliralo da je za ovu poziciju zainteresiran aktuelni kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP) i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić (SBiH).

No, Nermin Nikšić, lider SDP-a kazao je da bi neko iz Naše stranke trebao da bude premijer i istakao da bi Forto bio odličan kandidat, što implicira da ova stranka neće ciljati ovu poziciju.

Također, prema našim informacijama ni Efendić više nije zainteresiran, tako da, prema svemu sudeći, Forto ima najviše šanse da i ovaj mandat ostane u premijerskoj fotelji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79