Edin Ramić poručio da on i Izetbegović nose brade jer slijede sunet! (FOTO)

Edin Ramić, potpredsjednik SDA, komentirao je stanje u svojoj stranci, kao i odlazak dosadašnjih članova poput Denisa Zvizdića.

U svom viđenju situacije u i oko SDA, Ramić se osvrnuo i na Zvizdića, ovaj put ga direktno imenujući. Njegovo zapažanje unutarstranačkih prilika prenosimo u nastavku u cijelosti, piše Crna Hronika.

,,Ako si ćutolog, onda si fini neki čiko koji je ušao u SDA nekad kad je ona bila sva državotvorna i čestita pa si se zadržao tako 20-30 godina na pozicijama i sad ti ono bas nezgodno da pređeš u neku drugu stranku, bez obzira sto i sam dijeliš njihovo loše mišljenje o današnjoj SDA. Mediji ako ih se tako može nazvati su puni razumijevanja za takve, jer bez obzira sto se ćutolozi ne zamjere šefu u stranci rado ga tračaju okolo, pri tome pružaju potrebne informacije o stanju u SDA, mrskim im kadrovima, imenovanjima i drugim pikanterijama, čak im šalju i fotografije sa stranačkih sastanaka..

Oni koji se oglašavaju na društvenim mrežama ili koriste javni medijski prostor da predstave vlastiti rad ili objasne politike SDA predstavljeni su kao botovi, ulizice, poslušnici, miljenici i kako sve ne ali uglavnom u negativnom kontekstu..piše Crna Hronika.

Tragično je da takvi ‘mediji’ objašnjavaju nama iz SDA ko je kakav i šta mi izlascima pojedinaca iz SDA gubimo..

Meni istina nije žao što je Denis otišao, kao što nisam žalio ni odlazak bilo koga drugog iz SDA. Žao mi je što nije poveo sa sobom one koji su puni razumijevanja za njegove postupke.. Podsjećaju nas da je on Predsjednik PS BiH, nema potrebe mene podsjećati, na svojoj koži osjetim cijenu te pozicije. Ona je dogovorena dan prije njegovog izbora kad su učinjeni ustupci SNSD-u u NSRS, jer da toga nije bilo Nermin Nikšić bi bio na njegovom mjestu, imao je više glasova iz FBiH. Tad mu ništa nije bilo mrsko u SDA a sretna je bila i sva bliža rodbina.

Uvijek je lakše uzeti što možeš i otići ali oni koji ostaju i bore se za ideju SDA u samoj SDA i izvan nje su vrijedni poštovanja.

Godinama se nakupilo previše karijerista koji više ni našu stranačku bazu a ni javnost ne mogu podsjetiti šta su radili sve ove godine. SDA će se takvih morati rješavati, a pokazuje se efikasnim da onda kad im se uskrati mogućnost uhljebljivanja rodbine i prijatelja sami odlaze..

Simpatično mi je ono za bradu…

Predsjednika Izetbegovića sam lično upoznao kad sam već bio šef kluba u VNRS, prethodno sam bio Načelnik općine, šef službe, odbornik, aktivista, i imao sam bradu, zapravo i ne znam odkad je imam.. bio sam uvijek uz njega i biću ako Bog da, dok god mu je potrebna moja podrška.

Lijepo je to sto obojica slijedimo sunet, kao sto bi bilo lijepo da se i oni koji pišu ili diktiraju pojedine tekstove, a muslimani su, pridržavaju suneta, da ne kažem da se osunete.. jeste uhar, ali mora se neka žrtva podnijeti, život je takav..”, piše Crna Hronika.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79