Edvin Avdić je likvidirao Sumejju Dedović i dobio 14 godina robije

Edvin Avdić (28) iz Goražda, koji je optuženi da je u sarajevskom naselju Stup prije tri godine iz pištolja ubio svoju djevojku Sumejju Dedović (25), pravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina i dva mjeseca.

Presudu je donio Vrhovni sud FBiH zbog krivičnih djela ubistvo, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Avdića terete da je 12. oktobra 2019. godine oko 4.40 u blizini ulaza u tržnicu “Hecoprom”, a nakon kraće verbalne prepirke s oštećenom S.D., iz neposredne blizine ispalio jedan hitac iz pištolja. Pogodio je djevojku u desnu stranu čela, usljed čega je i preminula.

“Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu Edvin Avdić osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 14 godina i 11 mjeseci i odlukom Vrhovnog suda FBiH presuda je preinačena u odnosu na odluku o krivično-pravnoj sankciji”, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajeva.

On je bio optužen da je zločin nad svojom djevojkom, koja je takođe iz Goražda, počinio ispred lokala u sarajevskom naselju Stup.

Krvavom zločinu navodno je prethodila žestoka svađa para, koji je tada privremeno bio nastanjen u Sarajevu.

U jednom momentu su izašli ispred objekta, gdje su se posvađali, navodno zbog ljubomore, te su se začuli panični povici “Ubiše djevojku”.

Tada su bila uhapšena dvojica osumnjičenih, ali drugog nisu doveli u vezu sa zločinom. Naime, osim Avdića policija je nakon zločina uhapsila njegovog 41-godišnjeg cimera D.G. iz Velike Kladuše, koji je navodno kobne noći bio u društvu ovog para, ali istraga je pokazala da nije povezan s ubistvom i nisu ga teretili za bilo kakvu umiješanost u zločin.

Lokalni mediji su tada pisali da su ubijena djevojka i dvojica muškaraca u noći zločina bili zajedno na Ilidži u jednom lokalu, nakon čega su D.G. odvezli do kuće, gdje Edvin i on stanuju, te da je par nakon toga otišao na muziku uživo. Osumnjičeni Edvin A. imao je dva pištolja, za koje je navodno imao dozvole.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79