Edvin i Emir koji su prije šest mjeseci privedeni u akciji Nevera zatražili kućni pritvor: “Izlaze iz pritvora”

Tužilaštvo je za dvojac koji je prije šest mjeseci uhapšen u akciji Nevera zatražilo kućni pritvor

Tužilaštvo BiH je od državnog Suda zatražilo kućni pritvor za Edvina Imamovića i Emira Subašića, koji su uhapšeni u akciji Nevera zbog sumnje da su bili pripadnici narkogrupe na čijem je čelu bio Adel Kabaš (za kojim je raspisana Interpolova potjernica zbog ubistva Mehmeda Meše Ramića).

Osumnjičeni dvojac je već šest mjeseci iza rešetaka, a osim za rasturanje narkotika na teret im se stavlja i krivično djelo pranje novca. Tužitelj Džermin Pašić je naveo da se radi o specifičnoj istrazi, budući da se radi o predmetu proisteklom iz dešifrovanih Sky i Anom aplikacija.

Advokatica Lejla Terzimehić, koja zastupa Imamovića, kazala je da se ne protivi prijedlogu Tužilaštva za ukidanje pritvora, ali se oštro protivi određivanju kućnog pritvora kao najstrožije mjere zabrane.

Kako je kazala, prijedlog ne sadrži realne razloge za opasnost od bijega. Podsjetila je i da njen klijent već ima određene mjere zabrane pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, gdje je optužen za pomaganje u slučaju likvidacije Ramića, i koje nikad nije prekršio.

Sa njom se složio i Senad Pizović, advokat Emira Subašića, koji je kazao da se slaže s mjerom zabrane sastajanja, ali se usprotivio ostalim mjerama, pogotovo kućnom pritvoru. Naveo je da ovo nije prvi složeni predmet, ali je propušteno da se hitno postupa. Sud će odluku donijeti u zakonskom roku piše Oslobođenje.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79