Efendić: Mi smo prije nekoliko mjeseci najavili da ne želimo biti dio nametnute vlade

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić prokomentarisao je današnju odluku visokog predstavnika Christian Schmidt kao „ad hoc“ te da važi samo za imenovanje jedne vlade koju su predložili HDZ i trojka.

– Mi smo prije nekoliko mjeseci najavili da ne želimo biti dio nametnute (oktroisane) vlade, a nekima očito to uopće nije bitno. Bitno je da su vlada, pa bilo kakva. Visoki predstavnik bio je dužan da osigura demokratska pravila jednaka za sve, a ne da kod predlaganja jednog prijedloga vlade kaže da Ustav ne važi. Svojom novom odlukom visoki predstavnik je zapravo rekao da kod imenovanja vlade koja je predložena Ustav Federacije ne važi i neće se primjenjivati – poručio je te dodao:

– U narednim slučajevima trebao bi kao da važi. To je nečuveno. Pravila u nečemu što bi trebalo da je demokratija mijenjaju se iz sata u sat, a sve u cilju da se favoriti OHR-a i međunarodne zajednice dovedu na poziciju. Kada se dovedu onda treba da rade za one koji su ih postavili, a ne za građane koji su izlazili na izbore. Takva vlada nikada ne može donijeti ništa dobro za građane. Ipak vjerujem da je bez obzira na sve Parlament neće ni potvrditi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79