Efendić: ‘Nisam ja zreo za Predsjedništvo, Silajdžić bi bio koristan… Sebija nikada nije trebala biti direktorica KCUS-a!’

Izetbegovićeva izjava o “nekom crnom igraču” nije bila primjerena! Sportski žargon nije bio prikladan za ovu situaciju! To je banalizovanje! Prikladnija bi bila izjava da radim kao crnac! – prokomentarisao je Efendić večeras u CD-u

Gost Face TV-a večeras je bio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i novi v.d. lider Stranke za BiH Semir Efendić. U razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem pretresle su se mnoge vruće teme sa bh. političke scene, a počelo se sa aktuelnim odlaskom iz SDA i novom liderskom pozicijom…

Semir: Zakon je takav da se nakon izbora moraju praviti koalicije, mada bih ja volio da ne moram ni s kim u koaliciju!

Senad: Hoćete li u koaliciju s NiP, NS i SDP?

Semir: Nisam Trojanski konj SDA!

Senad: Kakva je uloga Silajdžića u vašem dolasku na čelo SBiH?

Semir: Bio sam na ručku sa Silajdžićem prije nekoliko mjeseci! Pričali smo onako, generalno!

Bilo bi korisno da imamo predsjednika koji poznaje lično Bidena! Rekao mi je da BiH ima šansu dvije godine da se pojavi na Bidenovom dnevnom redu!

Silajdžić nije direktno uključen u stranačke procese! Bio je upućen u proces biranja predsjednika stranke, ali se nije uključivao! Poželio mi je sreću! Nisam se čuo s njim nakon imenovanja! Nije se uplitao, jer već dugo nije politički aktivan! Silajdžić očekuje da stranka nastavi na ideji o građanskoj BiH! Bolje bi bilo da se svi bave svojom strukom! Omladina treba da se uključuje u struku, a ne u stranku! Treba nam rješenje iznutra! Predugo čekamo rješenja s vana! Niko ne pita za funkcionisanje institucija! Vodi ih kako ko hoće! Rješenje mora biti vraćanje u institucije! Čekajući da se nešto promjeni stali smo u svemu!

Silajdžić je rekao da će se aktivirati ako bude potrebno! Nisam ga pitao hoće li se kandidovati za člana Predsjedništva! Bilo bi dobro da Silajdžić stavi svoj kapacitet na raspolaganje! Treba nam njegov međunarodni kapacitet! Bilo bi dobro i korisno da se Silajdžić kandiduje za člana Predsjedništva! On nije pokazao interes za to!

Nisam zainteresovan za Predsjedništvo! Nisam zreo za to! To nije toliko operativna funkcija! To je funkcija za ljude koji imaju više iskustva!

Izetbegovićeva izjava o “nekom crnom igraču” nije bila primjerena! Sportski žargon nije bio prikladan za ovu situaciju! To je banalizovanje! Prikladnija bi bila izjava da radim kao crnac! Izetbegović tako komunicira! Nije mi to zasmetalo! U problemu smo sve dok imamo koalicije! Koalicija je nužno zlo! Sve što se dešava u BiH je posljedica koalicija! Prerano je za pitanje o koalicijama!

U SDA sam branio svoj stav! Nisam nikakav Trojanski konj! Volio bih napraviti takav rezultat da ne moram ni s kim u koaliciju! Samostalno ćemo izaći na izbore! To je moj stav i neću ga mijenjati! Nakon izbora ćemo biti odgovorni prema građanima! Ne bih učestvovao u radnjama kakve je napravila „Četvorka“!

Ovo je dio večerašnjeg razgovora, a više saznajte u priloženom videu…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79