Efendić odgovorio Deliću: “Mi smo uvijek bili za fer utakmice, i ja mu čestitam”

Nakon što je kandidat Četvorke za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Adnan Delić priznao je večeras poraz čestitavši SDA-ovom kandidatu oglasio se i aktuelne načelnik Semir Efendić.

“Hvala kolegi Deliću na čestitkama! Mi smo uvijek bili za fair play utakmice. I ja njemu čestitam na dobrom rezultatu!” – izjavio je Semir Efendić na svom Facebook profilu.

 

“Najveća je vrijednost sačuvati dignitet, uspravno hodati ulicama našeg grada i svakome moći pogledati u oči. Zato mi je drago što u ovih nekoliko mjeseci nismo upotrijebili nijednu ružnu riječ, već smo se natjecali jačinom argumenata, našim programom i vizijom u kojem smjeru bi se naša općina trebala razvijati”, kazao je Delić.

“Moram kazati da sam zaista počastvovan podrškom blizu 20.000 naših sugrađana i sugrađanki i pobjedom na oko 90 od 155 biračkih mjesta. (…) Zato sam dijelom tužan, jer sam osjetio vašu pozitivnu energiju i ideje, a nisam u situaciji da ih artikuliram kroz našu administraciju. (…) Gospodinu Efendiću želim da našim Novim Gradom Sarajevo u naredne četiri godine upravlja uspješno, da bude načelnik svih građana i građanki, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje”, zaključio je Delić.

Delić čestitao Efendiću na pobjedi: “Bio je ovo primjer kulturne i programske kampanje”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79