Efendić: Ovo je nevjerovatno, promašili su ne jedan grad, nego čitav entitet

Prosto je nevjerovatno da jedan javni servis kantona može objaviti informaciju u kojoj promaši, ne jedan grad, nego čitav entitet, napisao je na Facebooku Semir Efendić, načelnik sarajevske općine Novi Grad komentirajući emisiju “Polis” na TV SA u kojoj je sinoć bio gost.

Podsjetimo, Koalicija Pod lupom jučer je izdala saopćenje za javnost u kojem je navedena jedna od nepravilnosti koja je izazvala burne reakcije i zbog nepotpune informacije dovela u zabludu javnost, a koja ide na štetu Efendića.

U ranijem saopćenja Koalicije Pod lupom navedeno je: “U općini Novi Grad 29 vreća je doneseno otvoreno, a aktuelni načelnik je dolazio i razgovarao sa članovima LIK-a”. Naknadno je iz koalicije Pod lupom potvrđeno da se radi o Općini Novi Grad (Bosanski Novi) u RS.

Koalicija “Pod lupom”: Novi Grad i Novi Grad Sarajevo nisu jedno te isto

S obzirom da su mediji objavili prvobitno saopćenje za javnost u kojem nije bilo jasno navedeno o kojoj se općini već je pretpostavka bila da je Novi Grad (Sarajevo) došlo je do opšte pometnje.

U emisiji “Polis” Efendić je oštro demantirao bilo kakve tvrdnje o “29 otvorenih vreća i kazao da prvi put čuje za takvo nešto.”, prenosi Radiosarajevo.

Efendić je danas reagirao i putem društvenih medija, a u nastavku pogledajte snimak iz emisije “Polis”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79