Efendić u Brčkom okupio 50 novih članova: “Cilj je ojačati Stranku za BiH u cijeloj zemlji”

Efendić : Brčko distrikt je dobar primjer pragmatičnosti i integracije u skladu sa Dejtonskim sporazumom

Vršilac dužnosti predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić danas je u društvu Džemala Smajića, člana predsjedništva Stranke za BiH upriličio prvu zvaničnu posjetu Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

U društvu predsjednika Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko prim. dr. Zijada Nišića i njegovih saradnika Efendić je položio cvijeće na Centralnom šehidskom spomeniku u Brčkom, kao i na gradskom mezarju Civilnim žrtvama rata i Centralnom šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću, te na taj način odao počast šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata.

Uručene pristupnice za 50 novih članova Stranke za BiH

U zgradi Islahijeta upriličeno je i uručivanje članskih kartica za 50 novih članova Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta.
Tom prilikom Efendić je naglasio da je Brčko distrikt primjer uspješne integracije u našoj državi.

„Kad govorim u ovom kontekstu, Brčko je najbolje uporediti sa Mostarom jer je ovdje integracija, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i konačnom arbitražnom odlukom, u potpunosti uspjela, dok u Mostaru to nije slučaj. Ovo je ujedno i dokaz pragmatičnosti i politike SAD-a u slučaju distrikta i jedne evropske neodlučnosti i birokratskog pristupa u svakom pogledu koja se iskazuje u Mostaru“, naglasio je Efendić.
Vršilac dužnosti predsjednika Stranke za BiH pohvalio je i rad Vijeća stranke Brčko distrikta, istaknuvši da je kvalitetan rad na terenu vidljiv i kroz ostvarena dva zastupnička mandata u Skupštini distrikta.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je danas u Brčkom održala i sjednicu predsjedništva.
“Cilj je ojačati Stranku za BiH u cijeloj zemlji, koristeći se i primjerom distrikta i to će biti jedan od naših prioriteta“, naglasio je Efendić.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79