Efendija Hrustanović: “I tako dok raspravljaju o Srebrenici, naš grad polahko a tiho nestaje i umire”

Ahmed Hrustanović, drugi imam Čaršijske džamiji u Srebrenici, koji se u rodni grad vratio prije nekoliko godina i tamo našao svoj mir, oglasio se povodom čestog spominjanja njegovog grada zbog Rezolucije o Srebrenici.

Njegov post objavljen na Facebooku prenosimo u cjelosti:

“Cijeli svijet ovih dana spominje Srebrenicu. Oglašavaju se oni koji podržavaju rezoluciju i oni koji su protiv.

Čuj molim te, titin unuk pisao zemljama Pokreta nesvrstanih da glasaju protiv rezolucije. Ko si ba pak sad ti titin unuče?

Srpski političari s jedne i s druge strane Drine utrkivanju se koji će više neistina o Srebrenici i rezoluciji iznijeti. Izraelski amabasador u Beogradu isto protiv. Kako će biti za, kad su u Gazi zadnjih mjeseci napravili nekoliko ‘Srebrenica’.

U Srebrenici mirno, ništa ne ukazuje na navodna saznanja MUP-a RS o neredima

I tako dok raspravljaju o Srebrenici, naš grad polahko a tiho nestaje i umire.

Nama žrtvama rezolucija neće donijeti ništa posebno. Možda tek našoj djeci i budućim generacijama jer će u školama možda učiti o genocidu u Srebrenici.

I dok raspravljaju je li bio ili nije bio genocid naših najdražih nema, a svaku noć ih sanjamo i s mislima o njima liježemo na počinak.

Nikakve rezolucije, nikakva slaganja ili neslaganja sa sudskim presudama neće vratiti naše najmilije, ali mogu nam svi ovi pozitivni napori dati bar malo nade da će se i nakon što žrtvi genocida ne bude više na ovom svijetu da će se o našoj patnji i stradanju širiti znanje širom svijeta i time bar jedan mali dio povećati šanse da se nikad ovdje više nešto slično ne ponovi.

Naše molitve da se nikad i nikome i nigdje više ne ponovi očigledno nisu primljene, jer u Gazi, jer u Mijanmaru jer na nekoliko mjesta u svijetu ‘Srebrenica’ se ponavlja”, napisao je Hrustanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79