Efendija Velić se oprostio od velikog prijatelja: Šefik je bio veliki insan, pravi gospodi i vrhunski ljekar

Efendija Velić se oprostio od velikog prijatelja: Šefik je bio veliki insan, pravi gospodi i vrhunski ljekar


Muhamed ef.Velić koji često svojim objavama na društvenim mrežama, uvijek iznova čovjeka ostavi bez teksta, jer itekako umije svojim porukama da nas uputi na pravi put, oprostio se danas od svog velikog prijatelja.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Teško mu je nakon što nas je napustio ugledni ljekar Šefik Pašagić prenosi Hayat.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Danas sam bio na dženazi mom ahbabu, dobrom insanu i ljekaru dr. Šefiku Pašagiću. Našem dobrom Fiki, Allah da mu se smiluje i lijepi džennet podari. Amin.

Kao što znate, on je preselio u bolnici Podhrastovi, od koronavirusa, gledano medicinski, a s kaderske strane, nafaka se potrošila i edžel je došao. Na kraju dženaze, kada je hafiz Išerić proučio dovu, kratko sam se obratio okupljenom svijetu. Kazao sam da ga mnogi znaju kao velikog insana, pravog gospodina i vrhunskog ljekara, epidemiologa, a ja ga znam i kao izuzetnog roditelja. Evo jedan momenat. Posljednjih šest, sedam godina njegova dva sina Tarik i Arman dolazili su kod mene redovno u mekteb, a kasnije i dva mu sina od supruge s kojom je bio u braku, njih četverica, njegova četiri sina, kako ih je zvao. A kada budu hatma dove, pa kada dođu u džamiju, u prelijepim bijelim košuljama i kravatama, pa kada Tarik i Arman prouče suru pred punom džamijom i odgovore na još neko drugo pitanje iz vjere, gledao sam u našeg Fiku, nije bilo sretnijeg čovjeka na dunjaluku u tom trenutku od njega. Dobra duša, toliko mu je bilo važno da pored mnogobrojnih drugih aktivnosti i obaveza njegova djeca idu redovno u mekteb i uče o našoj lijepoj vjeri.

On je šehidu-l-ahireh, po učenju naše vjere. Doista, molimo Gospodara da mu grijehe oprosti i da mu podari šehidsku deredžu. Nakon nekoliko dana bolne patnje, nek se duša dobrog Fike smiri u Allahovom rahmetu, sa šehidskom deredžom, a njegovoj porodici, posebno starim roditeljima, sabri džemil.

Allahumme amin.

El-Fatiha! – objavio je efendija Velić na svom profilu.

 

https://www.facebook.com/muhamed.velic.549/posts/10222415480721683

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija