Ejubu Kučuku tek sada došlo rješenje o izolaciji, a porodica već 18 dana negativna na koronu

Naime, 27. jula Ejub Kučuk je privatnim testiranjem saznao da su on i supruga pozitivni na koronavirus.

“Kučuk Ejubu, sa prebivalištem u ulici Ejuba Ademovića 33, čija analiza uzorka je pozitivna na SARS CoV-2-Influenza (COVID 19), određuje se kućna izolacija i stavljanje pod zdravstveni nadzor, kao i njegovim bliskim članovima porodice: Kučuk Nermina, Kučuk Amina, Kučuk Ahmed, Kučuk Jasmina i Kučuk Adem s kojima je bio u neposrednom kontaktu zadnjih 14 dana”, stoji u rješenju Ministarstva zdravlja.

 

Nadalje stoji da kuća izolacija traje dok se zarazna bolest klinički i dijagnostički ne isključi, te da stupa na snagu danom donošenja. Međutim, prema Kučukovoj tvrdnji, rješenje o izolaciji dobio je 34 dana od prvih simptoma i to 18 dana kako je porodica Kučuk negativna na koronavirus.

“Došlo mi rješenje o izolaciji. Osamnaest dana kako smo negativni, 34 dana od prvih simptoma, 18 dana od izdavanja rješenja”, napisao je Kučuk na Facebook profilu.

Do tada je porodica Kučuk bila samoinicijativno u izolaciji. Kučuk se i ranije na Facebook profilu žalio kako nikada nije dobio rješenje za obaveznu izolaciju,te da ih za to vrijeme niko nije obilazio niti provjeravao.

Također u toku svog liječenja, Kučuk je pisao o svim problemima i nepravilnostima s kojima se susretao u toku svog oporavka od koronavirusa prenosi Klix.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79